Oki to zawsze juz jakies pole manewru. Jeszcze mam warzywa i mieso z kosci z rosolu. Wydaje mi sie e to chyba jednak bylo zatrucie (chociaz nie wiem czym) bo juz sie nic nie dzieje w brzuchu, jedynie ssanie z glodu. Czyli rozumiem ze poki co mam olac swoj normalny rozklad i po troche cos probowac wypic/zjesc? Bo lekarka mi tylko powiedziala z 3 [...]
[...] Postaram sie to uwzgledniac co jakis czas i wymieniac z piersia indyka. Jesli chodzi o sposob przygotowania mies i ryb, to w moim przypadku na razie w chodzi w gre tylko gotowanie w wodzie i na parze. Smazenie, pieczenie w piekarniku, grillowanie i mikrofala odpadaja. A jesli chodzi o omega3 to zastepczo bede bral jakis preparat z apteki [...]
[...] możliwości występowania biegunek konieczne jest przestrzeganie zaleceń diety lekko strawnej. Unikać należy potraw tłustych i smażonych. Spośród metod kulinarnych zalecamy gotowanie w wodzie i na parze, duszenie bez obsmażania, pieczenie w folii. Niepożądane są również produkty obciążające przewód pokarmowy, mające działanie drażniące lub [...]
[...] Postaram sie to uwzgledniac co jakis czas i wymieniac z piersia indyka. Jesli chodzi o sposob przygotowania mies i ryb, to w moim przypadku na razie w chodzi w gre tylko gotowanie w wodzie i na parze. Smazenie, pieczenie w piekarniku, grillowanie i mikrofala odpadaja. Tłuszcze do każdego posiłku prócz przed i potreningowego. Jak napisalem w [...]
[...] Brokuł, Buraki, Marchewka; papryka surowa (warzywa poza strączkowymi, kukurydzą i ziemniakami) Do sałatek i innych potraw nie dodajemy żadnych tłuszczy! Forma przygotowania: gotowanie, duszenie, pieczenie, grillowanie, smażenie bez oleju (saute), Zamiast sałatek/surówek (obiad, podwieczorek, kolacja): Zupa gotowana bez kości, wywar z warzyw nie [...]
dziękuje panowie Witaminy można uzupełnić a straty białka było by szkoda Ja mięso albo robie w piekarniku albo na parze. Nie gotuje. więc to chyba lepsza droga niż gotowanie, bo nie ma co pozostać w wodzie
[...] to obecnie polecana metoda w dietach, ponieważ nie wymaga dodatku tłuszczu. . . (włączyłam Panu ta metodą, ponieważ chciałam nieco urozmaicić Panu jadłospis, a nie tylko gotowanie w wodzie i na parze ... ewentualnie może być jeszcze grillowanie bez tłuszczu np na patelni grillowej). Proszę dać mi znać czy chce Pan żebym ułożyła Panu [...]
[...] co powoduje zabicie candida . Modna ostatnio eradykacja czyli H-2 blokery+ dwa antybiotyki np. AMOKSYCYLINA + KLARYTROMYCYNA to prosta droga do CRC. 2. picie i gotowanie przy użyciu wody z kranu jest ona chlorowana co zabija złe ale i dobre bakterie 3. dieta bogata w proste węglowodany, krochmal, nadużywanie cukru - cukier [...]
no tak tez mi sie zdawalo ale przeczytalem artykul na necie oto kawalek... GOTOWANIE Podczas gotowania mięsa składniki rozpuszczalne w wodzie przenikają do wywaru. Mięso traci ponad 50% wartości odżywczych. Natomiast podczas gotowania na parze traci ok. 30%. Ten ostatni sposób pozwala też zachować naturalny smak i barwę produktów oraz witaminy. Do [...]
[...] się wytrącać kamienie. Posiłki przygotowuj tuż przed jedzeniem, nie przechowuj ich i nie odgrzewaj. Powinny być świeże i ciepłe - ani za gorące, ani za zimne. Wskazane jest gotowanie w wodzie lub na parze oraz duszenie bez tłuszczu. Wykluczone jest smażenie na tłuszczu i pieczenie, z wyjątkiem pieczenia w folii albo pergaminie. Pamiętaj, że [...]
[...] "przekręty" zresztą jak z większością wędlin itp Normalne mięso miałem na myśli pierś z kury, wołowina, ryba Jak lubisz surowe to czemu nie A tak na poważnie gotowanie we wodzie/ na parze /zdr. http://www.sfd.pl/temat256709 http://www.sfd.pl/temat271773 http://www.sfd.pl/temat280738 Tutaj masz trochę o wędlinach Co do tej [...]
[...] jesc pozno, poza tym tak koncze prace ze wracam, jem kolacje i za jakies 4h ide spac:) zdrowe jedzenie dla mnie to duzo warzyw w jadlospisie, chude mieso zamiast tlustego, gotowanie zamiast smazenia itp itd... czyli takie ogolne wszyskim znane zasady zdrowego odzywiania... szkoda tylko ze zapomnialam o nich popijajac piwko na imprezach i jedzac [...]
[...] zjeść tak duże porcje, zwłaszcza, że w parze z białkiem zwiększamy również ilość węglowodanów i tłuszczu. Drugim problemem logistycznym może być brak czasu nie tyle na gotowanie co na poświęcenie go choćby na zjedzenie posiłku przy stole. Niby banalne, ale w dzisiejszych czasach mamy tendencje do brania na siebie wielu obowiązków i brakuje [...]
na grilowanie nie ma srodków z gotowaniem duzo ***ania dziennie 1kg miesa smaze dla siebie i swojej zonki i to mi tez duzo czasu zabiera o parze juz nie wspomne poprostu brak checi czasu i srodków ukladam diete pod to jakie mam mozliwosci zazwyczaj kupuje mieso mielone lub sam miele wiec raczej gotowanie takiej postaci miesa chyba odpada [...]